Digitalisering van beeld en geluid

Bij “De Werkplaats” bestaat de mogelijkheid om analoge beelden en/of geluid te laten digitaliseren en daarna vast te leggen op DVD of CD.

We kunnen dit op de volgende media toepassen:

 

Grammofoonplaten ( 78, 45 en 33 1/3 toeren )

 

Banden ( bandrecorder )

 

Geluid cassettes ( ook 8-track )

 

VHS cassettes

 

Het is in principe mogelijk om 8 en 16 mm film door ons te laten overzetten op DVD.

We raden u echter aan dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen, er zijn veel bedrijven die dit tegen een redelijke prijs doen.

Gaat het om zeer gevoelig materiaal dan kunt u natuurlijk wel een beroep op ons doen waarbij we echter niet meer dan een “redelijke” kwaliteit kunnen leveren.

 

Opmerkingen:

De kwaliteit van de op CD of DVD vastgelegde opnamen zijn in principe nooit beter dan de bronkwaliteit. Denk hierbij bv. aan oude 78 toeren platen. Met technische ingrepen ( restauratie ) zijn wel storende bijgeluiden en ruis geheel of gedeeltelijk te onderdrukken .

Het vastleggen op moderne media als HDVD en  Blu-Ray is mogelijk maar heeft alleen als voordeel dat er meer beeld of geluid op past dan bij  een standaard DVD.

 

Prijzen:

Deze worden bepaald door de daadwerkelijke tijd die we hiervoor nodig hebben plus een opslag voor gebruik van de apparatuur en media. We werken met standaard tijden en berekenen u niet de tijd die  bv. een band of grammofoonplaat duurt. Een extra opslag is wel mogelijk wanneer er sprake is van restauratie van geluid of beeld. Dit is vaak een tijdrovend proces dat wij eerst met u zullen bespreken.

 

De geschiedenis van de plaat: